GÅ EN KURS

Kurser i paddelteknik

På våra kurser med instruktörer från sprint- & maratonlandslaget blir du snabbt en bättre paddlare. Instruktörerna lär ut samma effektiva paddelteknik de använder när de tävlar. Kurserna passar alla oavsett erfarenhet. Efter en teorigenomgång på land får alla deltagare individuella tekniktips på vattnet. Vi har max tre deltagare per kurstillfälle och utgår alltid från Kajakspecialistens brygga.

På kurserna ingår lån av surfski, vingpaddel, flytväst, neopreneskor, vattentäta shorts och vattentätt tröja. Prova gärna flera olika Nelo surfskis och vingpaddlar på kursen.

Innan du kommer på en kurs, förbered dig gärna genom att:

  1. Se våra INFOFILMER-SURFSKI (framförallt nr 1-3 uppifrån)
  2. Läs vår SURFSKI-FAQ

Du behöver inte vara vältränad, men paddling är en fysisk aktivitet. Det blir roligare och du kommer att få ut mer av kursen om du är i hyfsad fysisk form.

Du får inte vara rädd för vatten eller vågor. Det kan hända att du välter oavsiktligt och får huvudet under vattnet.

KURS: "EFFEKTIV PADDELTEKNIK" 1 290 kr (2 tim)

För dig som paddlat tidigare och vill utveckla din paddelteknik:
>> OM KURSEN

KURS: "PT45 / EFFEKTIV PADDELTEKNIK"  1 290 kr (1.5 tim)

Ibland har vi möjlighet att hålla kurs med endast 1 deltagare: 45 minuter på vattnet med egen instruktör. Totalt 75-90 min inkl. genomgång och ombyte före och efter. Kursen bokas i vanliga kurskalendern och känns igen på att totaltiden är 90 min istället för 2 tim. 

KURS: "LÄR DIG PADDLA" 1 290 kr (2 tim)

För dig som aldrig paddlat eller paddlat någon enstaka gång. 

Efter kursen har du kunskap för att paddla nära land under lugna förhållanden. Vill du paddla på större vatten är det klokt att succesivt skaffa mer erfarenhet.

Paddla mer effektivt

Paddeltekniken vi lär ut skapar stabilitet i vågor, möjligheten att accelerera blir bättre och dina möjligheter att paddla snabbare ökar. Tekniken skapar även förutsättningar för att orka längre och bidrar till en mer behaglig paddling.

Oavsett om ditt mål är motion, upplevelser eller att tävla lär vi dig hur du kan använda hela kroppen och utnyttja dina resurser på bästa sätt för att lättare ta dig fram genom vattnet. 

Instruktörer 

Alla instruktörer har tävlat för svenska landslaget på flera EM och VM. Detta gör att vi kan utlova en hög kvalitet på kurserna och instruktörerna delar ofta med sig av tips och trix de själva använder i sin teknikträning. Många års erfarenhet av paddling på elitnivå gör att de har ett gott öga för detaljer som kan göra stor skillnad för din paddelteknik. 

Upplägg

Kursen börjar med en kort genomgång på land där utrustningen och paddeltekniken presenteras. Innan vi ger oss ut på vattnet går vi genom hur du tar dig i och ur surfskin vid bryggan samt hur du gör för att ta dig upp om du välter. Det är lätt att lära sig, många kommer upp på mindre än 15 sekunder. 

Eftersom alla deltagare är på olika nivåer är all coachning på vattnet individuell. För att kunna ge personlig feedback till var och en har vi väldigt få deltagare per kurs.

Utrustning 

Vi använder stadiga surfskis som är lätta att paddla, lätta att ta sig upp i och fungerar i alla väderförhållanden. Vi paddlar med vingpaddlar som med rätt teknik gör paddlingen mer effektiv på ett helt annat sätt än en traditionell plattpaddel.

De flesta går kursen för att:

  • Utveckla sin paddelteknik och bli en bättre paddlare
  • Paddla snabbare på ÅEC / DKM+ eller annat motionslopp
  • Paddla bättre och orka längre på dagsturer eller tältturer
  • Prova surfskis & vingpaddlar inför köp 

Kursperiod

  • Ca 1/5 - 15/7 och 15/8 - 30/9

>> KURSDATUM & BOKNING

Instruktörsteamet

ISAK MAXSTAD, maratonlandslaget

2020 kom Isak på 118:e plats i Vasaloppet hack i häl på skideliten. Surfskipaddling är den perfekta sommarsporten för längdskidåkare.

- Tävlar i Nelo K1
- SM-guld i surfski-dubbel
- Studerar på KTH

ALBERT PETERSSON, sprintlandslaget

- Tävlar i Nelo K1 och K2
- Studerar på KTH

MOA WIKBERG, sprintlandslaget

- Tävlar i Nelo K1, K2 och K4
- Studerar på Karolinska Institutet

ERIK ÅSGRIM, sprintlandslaget

- Tävlar i Nelo K1
- Studerar på KTH

Teamet på VM / EM / SM / träning

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.