Hem > Kalender > Medlemstur 2011-03-19 > Turberättelse

Turberättelse

Vårpaddling 2011! Av: Christian M, Medlemstur 2011-03-19

Turberättelse Bildspel helskärm Bildalbum (14) Se alla turer (2060)
Dela på:

 
Större karta i separat fönster Distans: 10 km  

Vårens första sköna paddelträningsvärk börjar idag sprida sig i rygg, bröst,  axlar, armar och händer! Äntligen!

I går blev det kajakpremiär för våren. Isen ligger fortfarande och hindrar start i Husarviken och vid Lidingöbron. Det var osäkert hur långt vi skulle ha behövt vandra med kajakvagnarna för att nå fritt vatten så eftersom det var välplogat ända fram till Ladan valde vi det säkra kortet med släpkärra och bilbogsering.

Förutom en till bilen krävs det ytterligare fem nycklar till bommar och lås för att klara logistiken. De rutinerna hade inte riktigt kommit ur vinteridet men det löste sig, som det alltid brukar göra med Klubb Fischer.

Sjösättningen beslöts ske vid Blockhusudden men vid Kaknästornet stod en skylt som antydde att bron var avstängd så då valde vi Gröna Lund i stället där de två senaste turerna också startat.

Klädda för kalla vintervindar fick vi snabbt i kajakerna och sköt ut från land. Det var nästan som när kalvar släpps på grönbete. De första paddeltagen såg trevande och försiktiga ut men snabbt höjdes takten och med den kroppstemperaturen. Det ena plagget efter det andra rök av i det gnistrande solskenet. De urtjusiga oranga kepsarna behölls dock på och blev återigen ett färgsprakande inslag som drog åt sig flanörernas beundrande blickar mellan innerstadens holmar, kajer och broar.

Nybroviken, Skeppsholmen, Slottet, Skeppsbron, Slussen, Stadshuskajen, Saltsjö Kvarn, Biskopsudden, Dallerhavet, Beckholmen.

Vid Gröna Lund låg flakrester av vinterns kraftiga istäcke kvar och bjöd motstånd men TA visade elegant hur de kan forceras.

Ilandstigningen, lastningen, återfärden, skötsel efter tur, allt gick på räls som om vi aldrig haft ett uppehåll.

Ytterskärgårdens karga skönhet ligger ännu några veckor bort.  Stockholms inre vattenvägar finns här och nu och en solig och varm vårdag som den i går blir en paddeltur med klubbkamraterna en minnesvärd upplevelse.....fast det brukar de ju bli ändå, varje gång, oberoende av rutt... och väder.

Våryster Nybrovikssamuraj

Skeppsholmsbromotljus

Stad på vatten

Under Stockholms broar

Under Stockholms broar

Mindre och därför smidigare

Sommarupplevelse 19:e mars

Vid Gröna Lundsbläckfisken

Avancerad flakforcering... eller -parkering?

Hooked on ice!

Första   Föreg.   TURBERÄTTELSE 679 (2049)   Nästa   Sista