Hem > Kalender > Medlemstur 2011-01-01 > Turberättelse

Turberättelse

Paddelåret öppnat!! Av: Martin L, Medlemstur 2011-01-01

Turberättelse Bildspel helskärm Bildalbum (15) Se alla turer (2060)
Dela på:

Samstämt

Som traditionen bjuder var Klubb Fischer vänliga nog att öppna paddelåret på nyårsdagen. Trion som totalt triumferade huvudstadens öppna vatten på denna årets första dag stuvade om i sina prioriteringslistor och satte paddlingen högst. Nedprioriterat blev sömn, omvårdnad av dansstukad tumme, backhoppning, ihopsnickrande av nyårslöften.

Trots denna tydliga prioriteringsordning så riskerade denna paddling att stupa på diskussionen om det kan bli tal om vinterpaddling när termometern bara visar på en slö nolla! Till slut satte vi dock streck i debatten och pulkade våra kajaker genom snölandskap med rock'nrollkossor bort till Christians Volvovidunder som mer och mer blir en del av klubbinventarierna. Vi lastade av kajakerna vid Gröna Lund och efter att TA hade fixat sig några silar (insulin) på den allmänna toaletten och sen kört in en påse REAL Ris i Basilikum i kroppen kunde vi sjösätta.

Martin laddar

Christian gjorde en fantastiskt vacker sjösättning genom att göra isättning på iskanten och sen med höftknixande få kajaken att säkert glida ned i vattnet baklänges. Varför baklänges? jo dels för att inte skada rodret och dels för att ännu mera imponera på sina paddelkamrater. Oavsett vad som kommer ske under resten av året så kommer det stå som årets vackraste sjösättning, guldstjärna till C!!!

Under årets första sköna citypaddling bockade vi av Grönan, Wasamuseet, Nybrokajen, Nationalmuseum,

Härskarkonst

Operan, Riksdagshuset, Slottet, Stenbecksgranen, Slussen, Fotografiska, Skeppsholmen, Kastellholmen, Beckholmen på utsidan gånger två då isen låg som värsta proppen Ivar i Beckholmspassagen.

Fruset Beckholmssund

Beckholmsbron

Vägs ände

Då vi märkligt nog inte såg några strömstarare ute denna fina paddeldag tog vi även på oss ansvaret att värma upp deras kanotslalombana med några sköna VKV-åk.

Bländande slalomteknik

Vi avslutade med paddelmys i Ladan där David bjöd på värsta bästa paddelgrytan! Vi fortsatte vår tidigare påbörjade diskussion om vad som kan vara lämpliga nyårslöften.

Nu har ni läst turberättelsen men missa inte filmen som redan är släppt på youtube: http://www.youtube.com/watch?v=jWISs3427gE

Störst går först

Farledskorsning II

Farledskorsning I

Första   Föreg.   TURBERÄTTELSE 678 (2049)   Nästa   Sista