Hem > Kalender > Medlemstur 2018-11-11 > Turberättelse

Turberättelse

Härlig tur - långa versionen Av: Lars S, Medlemstur 2018-11-11

Turberättelse Bildspel helskärm Bildalbum (1) Se alla turer (2060)
Dela på:

 
Större karta i separat fönster Distans: 12 km  

Fingrarna är stela och finmotoriken fungerar inte när jag försöker få upp kodlåset till kajakboden. Aldrig mer skall jag cykla utan vantar i november lovar jag mig själv.

Tar på mig kajakhandskarna med flis av värmereflekterande titan i gummit och bär ner kajakerna. Väljer paddel med omsorg och kompletterar med sommar-poogies, fingrar kan vara svårt att få varma igen.

 

Utanför bryggan fastnar några löv vid stäven, skurar av vattnet sprutar runt stäven, som om denna Nelo vore en torpedbåt i flottan. Skrattandes så spurtar jag gång på gång, enbart för att få se vattnet spruta runt fören. Det är så roligt, varje gång, varje år.

Ute från Husarviken sätter vi fart mot Brunnsviken. Vattnet i luften denna höstdag är

Inne i Brunnsviken, strax efter villan med statyn där Nike vecklar ut sina segervingar, mellan de två efterföljande uddarna, ser vi något konstigt i vattnet. Först gissar vi på en kort bit timmer, sedan ser vi att det vrider på sig. Kroppen stack kanske upp 5-10 cm, var 20- 30 cm avlångt och jämntjockt, inte alls som när sälen, med sin kon till huvud, vill se sig om.  

När vi tyst närmar oss, sänker sig det ännu okända djuret under ytan, utan plask. Endast en virvel av vatten kvar på ytan, likt ett av våra egna paddeltag.

Möjlig Bäver kommer vi överens om efter en trevlig stund av gissningstävling.

 

Vägen tillbaka bjuder motvind, men vi njuter av att streta på och ha hela sjön för oss själva. På hela trippen möter vi endast en man i kajak. Troligen tränar han på att paddla utan roder, eftersom han både skriver ”Sven Svensson” i kölvattnet och har ett sådant fokus på sin kajak och sin kajaks lutning, att han inte ens förmår hälsa.

Oskarpt läge, trots kulingvarning

Väl tillbaka i Husarviken så fastnar återigen några löv vid stäven, vattnet står åter som en fontän, och återigen blir det, skrattandes, ruscher för att få vattnet att spruta så högt som möjligt. Alla blir vi äldre, men att mogna är frivilligt…

 

När jag sätter mig på cykeln igen, själsligt och kroppsligt tillfreds, så behåller jag paddelhandskarna på….

Första   Föreg.   TURBERÄTTELSE 2029 (2049)   Nästa   Sista