Hem > Vill du paddla med oss?

Vill du paddla med oss?

Kajakspecialisten hyr inte ut kajaker och tillhandahåller inte guidade turer. Istället har vi en klubb där medlemmarna använder Kajakspecialistens utrustning. 

Om du tycker om träning och naturupplevelser i alla väder, tex cykla, vandra, springa, åka skidor eller skridskor, kommer du förmodligen trivas som medlem hos Kajakspecialisten.

De flesta medlemmar är 30-60 år (hälften kvinnor och hälften män) och allmänt aktiva. Många cyklar tex till och från paddlingen. Några paddlar flera gånger i veckan, andra ett par gånger i månaden.

Nya medlemmar behöver inte ha någon kajakerfarenhet utöver kursen och de fem teknikpassen, men för att komma upp i tempo och klara av att paddla framåt i motvind bör du ha hyffsad kondition och engagera dig i att skaffa dig en effektiv paddelteknik.

Båtsvall och vindvågor kan vara svåra att hantera i början, men du kan alltid träna i lugn och ro inne i Husarviken. Där är det aldrig stora vågor.

Ny utrustning av toppkvalitet - allt ingår

Medlemmar behöver bara ta med kläder att paddla i, allt annat finns att låna: surfski/kajak, vingpaddel, flytväst m.m. Vi använder ny utrustning av absolut toppkvalitet. Utrustningen varje medlem lånar på turerna kostar 20 000 - 30 000 kr. Efter varje säsong säljs kajakerna och nya köps in. 

Som ny medlem kan du komma igång fort, lära dig mycket på kort tid och tidigt utveckla en effektiv paddelteknik. Eftersom all utrustning ingår slipper du fundera över inköp av kajak och förvaringsplats för kajaken. 

Kvällsturer på vardagarna

De flesta medlemmar paddlar vardagar efter jobbet, ofta tex kl 18-20. Några paddlar före jobbet, tex kl 06:00-07:30. En del paddlar på lunchen. Frihet, träning och naturupplevelser blir en del av vardagen.

Vanliga rutter är runt Tranholmen, ut bland öarna på Stora Värtan, in i Edsviken, in i Brunnsviken eller runt Fjäderholmarna.

Kan du tänka dig ett bättre sätt att stressa av efter en arbetsdag än att paddla ut bland öarna i solnedgången? Eller börja dagen med ett friskt träningspass i soluppgången?

Dagsturer på helgerna

När du tränat en tid har du möjlighet att paddla dagsturer på helgerna, tex runt Lidingö, till Saltsjöbaden eller till Vaxholm. Möjligheterna är många eftersom det går att paddla i många olika riktningar.

Tältturer i yttersta havsbandet

Några vana medlemmar paddlar ofta tältturer. Tack vare god paddelvana, bra utrustning och bra rutiner, paddlar de ofta spektakulära turer. De flesta turerna är i Stockholms skärgård, men vi har också paddlat runt Lofoten och från Kajakspecialistens lokal i Stockholm - till Åland - runt Åland och tillbaka. Tältturerna paddlas utanför klubbens regi.

Vår, sommar, höst och vinter

Om du kommer i gång ordentligt under sommaren har du möjlighet att fortsätta paddla under hösten och även under vintern. Vi paddlar tills isen lägger sig i december och börjar paddla i mars när isen börjar spricka upp.

Skillnaderna i årstider och väder gör att samma platser alltid upplevs annorlunda. Alldeles utanför Stockholm city väntar fina naturupplevelser. Det är upp till dig att ta vara på dem!

 

Kvalitét - Säkerhet - Ansvar - Gemenskap