Hem > Kalender > Medlemstur 2017-07-16 > Turberättelse

Turberättelse

Surftur på Norrfjärden Av: Marika T, Medlemstur 2017-07-16

Turberättelse Bildspel helskärm Bildalbum (1) Se alla turer (2032)
Dela på:

 
Större karta i separat fönster Distans: 14 km  

Vi beger oss ut under sjöbrisens maximum vid klockan 14-15. SMHIs prognos aviserar 8-13 m/s. Vågorna bryter stundtals redan i hamnen och det viner om riggarna på segelbåtarna som ligger för ankar.

Dagen är mulen och allmänt grå. Trots att det känns guppigt initialt i Furusundsleden så viker vi av mot Yxlans nordsida. Passagen mellan Yxlan och Blidö ger ett fint träningspass med vågor som slår emot oss och humlor som surrar på vattenytan.

Norrfjärden i gråtoner

Vi rundar Blidös norra partier och följer ön söderut mot Söderöra. I passagen mellan Blidö och Bodskäret är det skvimpigt. Eftersom vi vet att belöningen kommer på returen så petar vi vidare till Bodskäret.

När vi vänder så har vi bra surf. Jag får öppna självlänsen och den sörplar högljutt i sig det vatten som slår in i sittbrunnen. Det här är riktigt kul! Det är roligt att parera vågor och försöka maximera surfen längs vägen bort till Yxlan. Ibland känns det som om kajaken står still och då är det bara att paddla fortare för att positionera sig på nästa surfvåg. Ibland kommer det interfererande vågor, vilket ger kroppen och hjärnan lite att sysselsätta sig med.

Vi återvänder nöjda till hamnen efter två timmar på vattnet. Turen avslutas med våfflor, sylt och grädde. Inte illa det heller.

Första   Föreg.   TURBERÄTTELSE 1958 (2021)   Nästa   Sista