Hem > Kalender > Medlemstur 2018-05-27 > Turberättelse

Turberättelse

Sol ande Av: Lars S, Medlemstur 2018-05-27

Turberättelse Se alla turer (2048)
Dela på:

 
Större karta i separat fönster Distans: 15 km  

Lidingöklipporna där man viker av mot Strömsö var lika packat med solande människor, som golvet av konfetti efter en bröllopsfest. Där mötte jag en kajak med fart och mycket god paddelföring. En broder i klubben på väg hem. 

Det var de små båtarnas dag, storleken försökte de kompensera med högre hastighet. Mitt eget försök gick väl sådär... 

Efter Strömsö så sattes kurs mot Råholmen. Det var lite gropigt och byigt och Nelo ville ibland sticka ner hela nosen i vattnet. Kanske för att prata med fiskarna, kanske en pik om att paddlaren borde minska i vikt och omfång... 

Om jag har läst kartan rätt så är Råholmen Stockholms eget Riksröse, när man rundar den så passerar man fyra kommungränser; Danderyd, Täby, Åkersberga och Vaxholm. Efter rundning så låg jag i lä av ön, som har många vita träd med svarta, rätt stora fåglar som gilar att torka i solen. Att jag låg i lä vet jag eftersom en omisskänlig doft av guano låg stark i luften. Ett luktsalt för paddlaren som återigen satte fart. 

På återvägen kunde jag se att människorna vid Lidingös klippor som lögdade sin ande i solsken hade fått sällskap. Några asociala soldyrkare hade slängt ankare på lagom avstånd från alla andra och solade solo i båten. 

En tur med mer sommarsmak än GB:s glassar. 

Första   Föreg.   TURBERÄTTELSE 2013 (2037)   Nästa   Sista