Hem > Kalender > Dagstur 2011-08-14 > Turberättelse

Turberättelse

Skärgården på Stora Värtan Av: Magnus F, Dagstur 2011-08-14

Turberättelse Bildspel helskärm Bildalbum (4) Se alla turer (2059)
Dela på:

 
Större karta i separat fönster Distans: 37 km  

Vinden river upp vågslask som vi slaskar genom norrut på Stora Värtan tills vi blir hungriga. Vid Tornön borrar vi in stävarna i vassen och moffar i oss.

Gädda?

Under himlens variation

Med och utan flyt

Vraket blir i sämre skick för varje år och är numera dessutom nedklottrat. Vissa skulle göra världen vackrare om de stannade inomhus.

Inne i Kyrkviken hittar vi en vacker klippa full med myror där vi sittande dansar oss genom lunchen. Lite längre upp på land har vildsvin bökat om marken rejält. Faschinerande.

Uggla?

För att turen inte skall bli för kort, och för att vi inte skall bli uttråkade av att bara ha vågorna från två håll under dagen, paddlar vi tillbaka till Djursholmssidan.

En vindsurfare tycker det är en god idé att sikta rakt mot Ulrika och gör därför så - i mycket hög fart. Hade någon siktat så mot någon med ett vapen på stan hade polispikén varit där på några minuter och spärrat in personen.

På vattnet kommer många undan med allt möjligt och så även den här gången. Ett par meter från kollissionen lägger han sig i vattnet med förklaringen: "jag känner ju inte er, så jag ville se vilka ni är". Tillsynes utan att fundera på hur det kändes för Ulrika att ha ett skarpladdat vapen riktat rakt mot sig.

Vi kanske bör komplettera vår utrustning med ett ankare och en repögla? Det kallas självförsvar och är tillåtet - till skillnad mot oprovocerad attack.

Vi paddlar vidare som om ingenting hänt - över ytan till Storholmen och hem.

Första   Föreg.   TURBERÄTTELSE 828 (2048)   Nästa   Sista