Hem > Kalender > Introduktionstur 2018-09-24 > Turberättelse

Turberättelse

Roliga dagar Av: Magnus F, Introduktionstur 2018-09-24

Turberättelse Se alla turer (2049)
Dela på:

 
Större karta i separat fönster Distans: 7 km  

Väldigt rolig paddling tack vare vinden de senaste dagarna. Ju mer vind och vågor det är, desto tydligare blir det hur mycket smartare konstruktion surfskis är jämfört med vanliga kajaker. Kursdeltagare som bara paddlat 6-7 gånger tar sig lätt och snabbt upp på egen hand om de välter ofrivilligt, även när det blåser och slaskar.

Som ansvarig för gruppen behöver jag inte vara på helspänn hela tiden eftersom alla kommer upp och paddlar inom 30 sekunder, ofta inom bara 15 sekunder. Det är väldigt stor skillnad mot havskajaker där många behöver hjälp av en annan person och det tar ofta 5-10 minuter att reda upp situationen, vilket krånglar till det för hela gruppen. 

Trots vinden är det sällan någon välter ofrivilligt. För det mesta doppar de sig frivilligt för att de vill öva sig på att ta sig upp. Eftersom det bara tar några sekunder är det inte krångligt. Aldrig kajaken full med vatten, inga pumpar, inga flottörer. Lika enkelt som att hoppa upp på en surfbräda. Enklare innebär säkrare. Alltså smartare.

Envis motvind till Stocksund idag, lite småsurf tillbaka. Paddlade med kortärmad Reed-tröja, men i morgon blir det nog långärmad. Och innanför neopreneskorna blir det de vattentäta strumporna från Reed nästa paddling. De långa tunnfodrade Reed-byxorna fungerade bra idag, men det blir nog de fleecefodrade framöver.

Framöver kommer butiken inte vara öppen så ofta eftersom jag är ute på en del tältturer med min nya favoritkajak för tältturer: Nelo 510

Första   Föreg.   TURBERÄTTELSE 2024 (2038)   Nästa   Sista