Hem > Kalender > Medlemstur 2017-05-18 > Turberättelse

Turberättelse

Ovanligt tungt.... Av: Maria E, Medlemstur 2017-05-18

Turberättelse Bildspel helskärm Bildalbum (1) Se alla turer (2015)
Dela på:

Vilken Härlig kväll- Solen lyser och värmer och det är full aktivitet vi ladan! Grön och blå Nelo plockas fram ur bod 1. Ingen av oss har paddlat dessa så ikväll är det dags!

Det går lite tungt ut ur kanalen.... ja det är ju lite tyngre plastkajaker vi sitter i.... men mest är det nog för att vi båda är rätt opaddlade. Rätt mycket opaddlade för att vara denna tid på säsongen. Ute på lilla värtan går små krusningar, precis så där lagom höga att de på kryss lufsar in i sittbrunnen. Det är rätt kallt, runt 7 grader gissar vi, och jag som inte har de vattentäta byxorna lägger om kursen mot Edsviken, betydligt skönare och medvind.

Medvind till trots går det ändå fortsatt tyngre än det brukar kännas. De är även lite nyckfulla dessa blå-gröna, iaf innan man får upp farten ordentligt;) De påminner om gamla godingarna citius styrning!

Framme vid bockholmen tar vi ett spontanbeslut, jag styr mot broarna och Cristian styr runt Bockholmen. Jag försöker öka tempot t.o.r. bropelarna och när jag kommer åter förbi Bocholmen ser jag Christian vilandes i sol och lä!

Tillsammans stretar vi motvindssträckan tillbaka hem och så möts vi till vår glädje av denna lilla krabat som vi inte sett på länge!

Bävern!

en bäver!

Första   Föreg.   TURBERÄTTELSE 1929 (2004)   Nästa   Sista