Hem > Nelo Surfski > VKV Havskajaker > VKV Lisa Fischer Edition

VKV Lisa Fischer Edition

Passar de flesta för det mesta

VKV Lisa FE är en kajak som passar de flesta för det mesta. Därför lämpar den sig tex utmärkt för familjer som skall ha kajaken på ett landställe där flera i familjen och även vänner kommer att paddla den.

Lisa FE är så pass stadig att alla kan paddla den från första stund. Och den är så pass bra att du kan behålla den och utvecklas som paddlare i flera decennier. VKV Lisa Fischer Edition passar både nya paddlare och mycket erfarna paddlare.

Ibland träffar jag kajakintresserade som letar efter en "Nybörjarkajak". Det är en term med tvetydig tolkning som lätt skapar missförstånd. Sannolikheten för att en ovan paddlare kommer tycka det är roligt att paddla är mycket högre om kajaken är bra. Det finns ingen anledning att en ovan paddlare skall ha sämre utrustning än en van paddlare. Tvärtom! En riktigt bra kajak gör paddlingen lättare och roligare.

För långa personer (ca +180 cm) som föredrar att paddla med en telknik där även benen används för att effektivt driva kajaken framåt, kan sittbrunnsöppningen vara lite trång (sargkantens insida kan eventuellt hindra underbenens rörelsefrihet). För längre personer är därför VKV Offshore FE eller VKV Ocean FE troligen ett ännu bättre val.

Snabb och Stadig

Lisa FE är relativt bred över en lång längd. Det, i kombination med skrovformen, gör den trygg och stadig även i hög sjö. Den största bredden sitter dock ovanför vattenytan, vilket skapar stabilitet om kajaken lutar: skrovet hänger ut som en slags inbyggd ponton.

Bredden ovanför vattenytan gör att kajaken kan upplevas som bred. Men låt dig inte luras av detta. I vattenlinjen är den mycket smalare. VKV Lisa FE är därför mycket lättdriven och snabbare än många andra kajaker som ser smalare ut.

Bredden ovanför vattenytan hindrar inte kajakens framfart i vattnet.

Fischer Edition vs Standard

Jämfört med en Lisa i standardutförande har VKV Lisa Fischer Edition bland annat:

  • Kolfibersits
  • Två bärhandtag i teak (standard-Lisa saknar bärhandtag)
  • Fler däcksbeslag och mer gummicord - mer praktiskt
  • Mycket praktiskt fäste för A3+ FE-kartfodral (standard är A4+ och sämre fästmöjligheter)
  • Några mindre skillnader i ytlig design

 

Styrpedalerna är utvecklade i flera steg sedan 2004 av VKV i samarbete med Kajakspecialisten. De är mycket behagliga mot fötterna och möjliggör ett rejält frånskjut för den som paddlar med en modern paddelteknik där benen används kraftfullt. Roderlinorna justeras automatiskt när pedalerna flyttas, ingen efterjustering behöver göras. Senaste uppdateringen av styrsystemet gjordes hösten 2007.

Lisa FE har stora centrerade packluckor både fram och bak, samt dubbla vattentäta skott. Lisor i FE-utförande har en däckslayout som är mer praktisk på långfärd än de i standardutförande (bla fler däcksbeslag och gummicord).

Färgval

Kajakerna kan levereras i fyra olika färgkombinationer. För det mesta finns de flesta modell-färg-kombinationer på lager, men under högsäsong kan produktionen ha svårt att hänga med efterfrågan: beställ därför i god tid.

Skrovet är alltid vitt, precis av samma anledningar som de flesta fritidsbåtar är vita: vita kajaker/båtar syns bra (mindre risk att av misstag bli påkörd av en motorbåt) och repor i vita kajaker framträder inte lika tydligt som på skrov med andra färger.

Sittbrunnssarg, sittbrunn och mittlinje kan levereras handmålade i:

  1. Klassiskt VKV-blå
  2. Gladrö
  3. Stilrent svart

Pontoner Fischer Edition

 

 

Specialtillbehör finns, men ingår ej. Bland annat finns säkerhetspontoner-FE, vilka är avsevärt mer funktionella än VKV:s standardpontoner.

Provpaddla VKV Fischer Edition

Köp inte en annan kajak innan du har provat VKV Fischer Edition.

Välkommen på en Provpaddling!

 Följ oss på
Facebook