Hem > Kalender > Medlemstur 2017-07-10 > Turberättelse

Turberättelse

Nelo 550 Av: Magnus F, Medlemstur 2017-07-10

Turberättelse Se alla turer (2024)
Dela på:

 
Större karta i separat fönster Distans: 6 km  

Hinner äntligen ut på en lite längre tur med Nelo 550 och den är inte alls så rank i båtskvalp som jag trott. Till en början vibrerar jag när båtssvallen kommer från flera håll samtidigt, men efter tjugo minuter paddlar jag i stort sett obehindrat. Vågorna är inte stora, bara 1-2 dm, men ändå.

510 och 520 har en stabilitet som aningen ranka havskajaker. 550 är rankare än så, men för en duktig paddlare som håller sig på rimligt lugna vatten kommer 550 upplevas som fantastisk. Riktigt vana paddlare som paddlar ranka kajaker flera gånger i veckan kommer att kunna paddla den här i stora vågor.

Den är mycket lättare att surfa med den än vad jag trodde. Den är iofs inte lång och det beror väl på det, bara 30 cm längre än Nelo 520. Jag tänker på V10 Sport som jag paddlade tidigare, jag gillade den skarpt, men det var så lång att den sällan fick plats mellan vågorna på mina hemmavatten, jag kunde i princip aldrig surfa med den och då försvann en stor del av vitsen med att ha en surfski.

550 surfar nästan på allt, den är kort och får plats bra mellan struliga båtsvall, den accelererar blixtsnabbt och svänger skarpt, jag kan lätt placera den exakt där jag vill ha den och placerar jag den i nedförsbacke flyger den iväg direkt.

Inte alls lika stabil som 520, men jätterolig att paddla!

Första   Föreg.   TURBERÄTTELSE 1953 (2013)   Nästa   Sista