Hem > Kalender > Medlemstur 2019-06-22 > Turberättelse

Turberättelse

Nära, väldigt nära Av: Lars S, Medlemstur 2019-06-22

Turberättelse Se alla turer (2059)
Dela på:

 
Större karta i separat fönster Distans: 7 km  

Örfilarna var oväntat hårda och kastade mig åt sidan, hon var vred som en äkta hälft när partnern kommer hem, raglandes på morgonsidan.

Ran, havsdjupens gudinna, visade sitt ogillande över min långa bortavaro och hon var inte alls på humör att höra någon som helst ursäkt om tjänsteresor.

Med varje lavett på fören kastade hon mig ur kurs och skam till sägandes skrev jag Sven Svenssons signatur med kölvattnet, tvärs över lilla Värtan.

Väl bakom Tranholmen fick vi skydd och kunde i lugn och ro fortsätta i vår strävan att runda norrsidan.

Vem vet vad som blidkat havsdjupens härskare, men på hemvägen bjöd hon på en helt annan typ av paddling, surfindikatorn lös hela vägen hem.

Precis efter vassruggen vid öppningen till Husarviken överraskade vi en fiskande häger som stod staty på stranden. Det är svårt att säga vem som blev mest överraskad, men vi stelnade alla tre. Hade jag sträckt ut paddeln hade jag kunnat röra den.  För oss är det närhetsrekord för häger!

Knappt har vi lagt in kajakerna och börjat cykla mot city, när ett rådjur står bakom en krök, nära, väldigt nära. Med ett så graciöst skutt som bara ett rådjur kan ta, försvinner det in i skogen.

Vad är det man säger? Under asfalten kokar naturen... 

Första   Föreg.   TURBERÄTTELSE 2038 (2048)   Nästa   Sista