Hem > Kalender > Medlemstur 2017-11-15 > Turberättelse

Turberättelse

Mörkt, kallt och blåsigt Av: Magnus F, Medlemstur 2017-11-15

Turberättelse Bildspel helskärm Bildalbum (4) Se alla turer (2045)
Dela på:

 
Större karta i separat fönster Distans: 11 km  

Sjösätter i skymningen och paddlar ut ur Husarviken, men stöter till min förvåning på is efter 20 meter. Den är tunn och lätt att bryta med hjälp av kajaken, men SMHI tror att natten blir kall, så för att isen inte skall bli tjockare under natten ägnar jag 20 minuter åt att klippa isen i mindre flak som blåser mot Husarvikens mynning. Tyvärr hindras flaken av brobygget i mynningen, men totalt sett minskar i alla fall vikens isklädda yta och det är ju bra :-)

Lanternor ökar säkerheten

Paddlar förbi Tranholmen och passerar Strömsö i mörker. Vitt ljus rör sig i riktning Storholmen. En båt? Plötsigt lyser den rött och sedan både rött och grönt. Den är på väg rakt mot mig.

Syns bra

Hade jag inte själv haft Kajakspecialistens lanternor på kajaken hade pulsen blivit hög, mycket hög, men jag vet att föraren ser mina lanternor. Tack vare färgerna vet han/hon till och med åt vilket håll jag färdas.

Båten kommer närmare och jag ser att den är stor. Snart ser jag bara dess gröna lanterna och jag vet därför att den kommer att passera på min högra sida.

Fortsätter mot Bosön. Prognosen är väst 6-12 m/s och jag surfar behagligt på en vattenyta i ständig förändring. Det är mörkt, men det omgivande ljuset är nästan tillräckligt. Det jag inte ser känner jag.

Kajakspecialistens surfskikläder och halvkapellet fungerar bra. Komforten är hög.

Den VKV Kåre jag paddlar är bara 492 cm lång, tack vare det nätta formatet hittar den små nedförsbackar överallt och vi flyger fram i bra tempo trots en ganska blygsam muskulär insats. Men tajmingen på insatserna är väl avvägda.

Båtarna styr undan

Plockar fram VKV-vagnen från Kårens packutrymme och drar lätt kajaken uppför en ca 200 meter lång och brant backe. VKV Kåre i Kajakspecialistens senaste utförande väger under 16 kg och är den mest mångsidiga kajak jag känner till. Skulle jag bara äga en kajak skulle det nog vara en sådan.

Mörker, kyla och vind: säsongen har börjat!

Snart hemma

Första   Föreg.   TURBERÄTTELSE 1999 (2034)   Nästa   Sista