Hem > Kalender > Medlemstur 2017-05-17 > Turberättelse

Turberättelse

Limpholmarna Av: Lars S, Medlemstur 2017-05-17

Turberättelse Se alla turer (2024)
Dela på:

 
Större karta i separat fönster Distans: 13 km  

På väg ut från Husarviken så ser jag en snok som simmar från Ropstenssidan, vi hälsar på varandra innan den dyker, simmar under kajaken och dyker upp i strandkanten mellan båtklubbens bryggor och sjösättningsplats.

Den är rätt stor och rör sig väldigt gracilt i vattnet.

 

Väl ute på vattnet så sätter jag fart och ser till att hålla tempot. Korsar farleden mot brofästet på Lidingösidan och håller mig sedan nära Lidingölandet och viker av mot Bergsholmen. Där styr jag kosan tvärs över farleden igen och går emellan Limpholmarna. Var inte medveten om att det är ett reservat. I sundet så finns ett par stenar och efter att ha sett en stor bumling precis under ytan med vitt skrap på toppen så tar jag det väldigt lugnt och håller ut ordentligt på den fortsatta färden. Rutten rekommenderas inte.

 

Tempot åker upp igen och när jag väl kommer tillbaka till bodarna och det vatten som jag där glömde, bälgar jag i mig över en liter. Följden blir att jag får en väldig förståelse för hur snoken känner sig tre gånger om året, fullständigt stinn och nästan orörlig…

 

En väldigt trevlig tur med ett tempo som överraskade mig själv. 

Första   Föreg.   TURBERÄTTELSE 1928 (2013)   Nästa   Sista