Hem > Kalender > Surfski 2017-03-18 > Turberättelse

Turberättelse

Kåren inleder mitt paddelår Av: Karin S, Surfski 2017-03-18

Turberättelse Bildspel helskärm Bildalbum (5) Se alla turer (2015)
Dela på:

 
Större karta i separat fönster Distans: 10 km  

Mmmmm

Äntligen på vattnet!

En fantastisk morgon att inleda årets paddling med. Som tur är finns en VKV Kåre FE hemma på Lidingö som behöver transport till Kajakspecialistens butik vid Norra Djurgårdsstaden. En perfekt kajak för en första tur efter ett långt uppehåll. En perfekt kajak för de flesta turer faktiskt.

Gillar VKV Kåre mer och mer. Barnen kan paddla den, jag och Magnus kan paddla den, det finns plats för grejer till en tältur, men den är ändå nätt och lätt, den väger under 16 kg. Jag bär den lätt på axeln ner till vattnet. Och inte minst den härligan känsla av topp-kvalitet och hantverk som VKV-kajakerna alltid har. Jag sitter perfekt i sitsen, fotstödet är skönt och såååå lätt att justera sittandes i kajaken: på en sekund. Det underliggande rodret är funktionellt och starkt. Kajaken håller dessutom för is-kontakt.

Nobless-is

Har på mig Kajakspecialisten surfskikläder från topp till tå. Tog det för att kunna gå ut i vattnet vid starten och för att kunna doppa ner händer och armar för att ta tag i is-kanter när jag går i och ur eller måste dra mig fram: alltid torr och varm

Havet

Paddlar utan kapell eftersom havet ligger helt stilla. Ååå, det här är den absolut bästa platsen och den absolut bästa tiden på året.

Vårpaddlinng, äntligen!

Första   Föreg.   TURBERÄTTELSE 1905 (2004)   Nästa   Sista