Hem > Kalender > Medlemstur 2017-04-17 > Turberättelse

Turberättelse

Get going Av: Marika T, Medlemstur 2017-04-17

Turberättelse Se alla turer (2023)
Dela på:

Mats och jag kommer till Ladan vid 19-tiden. Tanken är att provpaddla Nelo 510. Vi plockar därför ut den gröna 510:an och en Nelo 520. Det är svalt ute. Nästan vindstilla. Solen, som är på väg ner ger ett vackert ljus i viken.

Vi kommer iväg och paddlar mot Strömsö. Jag brukar normalt sett njuta av utsikt och vackra vyer, men ikväll är fokus på att jobba med teknik. Jag ser mest vattnet precis framför kajaken medan Mats utvärderar 510:ans förmåga till att förflytta sig i vattnet. 

När vi kommer fram till Strömsö tar vi en paus för att ta in det vackra. Tittar ut mot Askrikefjärden och Stora Värtan. Lyssnar efter fåglar, tittar efter fåglar. Hör något konstigt ljud som vi inte kan identifiera till en början eftersom ljudet är malplacerat. Det kommer från två små, sociala killingar på Strömsö. Vi pratar lite med killingarna, som hoppar närmare och närmare. Samtalet avslutas innan någon av dem ramlar i vattnet.

Vi paddlar mot viken. Bron till Tranholmen är borta och vi tar den vägen som omväxling. När vi kommer tillbaka har solen gått ner. Vi hoppar upp och byter om för att bli varma. När vi torkar kajakerna frasar det om trasan. Det är så pass kallt att vattnet på kajakerna har frusit till is.

Första   Föreg.   TURBERÄTTELSE 1915 (2012)   Nästa   Sista