Hem > Kalender > Medlemstur 2017-04-11 > Turberättelse

Turberättelse

Första kvällsturen Av: Charlotte L, Medlemstur 2017-04-11

Turberättelse Bildspel helskärm Bildalbum (2) Se alla turer (2023)
Dela på:

Marika, lätt frustrerad, på vattnet igår: "Jag har inte så mycket att skriva längre om ytterligare en tur till Strömsö". Nej det kan man ju onekligen förstå, hur många hundratals Strömsöturer har det inte blivit ... Men så konstaterar vi att även om själva sträckan möjligtvis känns rätt så uttömd vid det här laget så är ändå varje stund på vattnet speciell på sitt sätt. Och värd att beskriva på några rader, med förhoppning om att det inspirerar någon annan att ta sig ut.

Ikväll överraskas vi av att vinden som friskat på rätt rejält under dagen lägger sig lagom till att vi får i kajakerna vid 19:15. Det är bara lite guppigt upp emot Tranholmen. När vi pausar och kikar ut över Stora Värtan och Askriket en stund senare är det stilla vatten och en enormt intensiv mellanblå färg, både på himmel och hav, som möter oss. Underbart vackert.

På vägen tillbaka är det nästan helt stilla. I mörkret ser vi först inte gröna pricken men när vi kommer runt sista udden slår John Blund på lyset åt oss: en stor, rund, gul måne hänger ovanför Lidingöbron och kastar ett varmt sken över Lilla Värtan.

Det är lite kallt om fötterna när vi byter till torra kläder men absolut inte outhärdligt. 20:45 skiljs vi åt efter första kvällsturen. Säsongen är igång på riktigt. Om några månader paddlar vi kvällstur barfota och i kortärmat.

Nöjda efter säsongens första kvällstur

Första   Föreg.   TURBERÄTTELSE 1912 (2012)   Nästa   Sista