Hem > Kalender > Dagstur 2016-09-11 > Turberättelse

Turberättelse

Fågelöudde i solen Av: Marika T, Dagstur 2016-09-11

Turberättelse Bildspel helskärm Bildalbum (3) Se alla turer (2059)
Dela på:

 
Större karta i separat fönster Distans: 27 km  

En tur runt Lidingö med fikastopp på Fågelöudde är aviserad. Prognosen är fin, kanske lite blåsig, men varm. Kicki, Kerstin, Maria och jag träffas vid Ladan kl 0830 och plockar ut fyra stycken VKVer (Kåre, Lisa och två Offar). Det är lite ovant med den utrustning som ska med eftersom vi oftast paddlar surfskis, men VKV är perfekt när en landstigning med fika ska göras.

Det blåser sydligt och vi väljer att paddla ett motursvarv. Det innebär att vi paddlar i motvind ner längs Lidingös västra sida. Vi möter Tallink i Lilla Värtan. I Stockholms inlopp kommer tre Vaxholmsbåtar efter varandra. De ger svall att paddla i. Vi kommer till Gåshaga-överfarten och siktar mot fyren på andra sidan. Överfarten är lång och lite ostyrig, som den brukar vara. Den stökiga södra sidan av Lidingö byts ut mot en lugn Askrikefjärd när vi svänger runt ön. Vi är snabbt vid Fågelöudde där vi svänger in.

Vi paddlar in till stranden och kliver ur för att fika med lite sjöutsikt. Det är för egen del länge sedan en fikatur och det är verkligen trivsamt att njuta på stranden med trevligt sällskap. Vi packar upp och delar på det vi har tagit med oss. Det blir kaffe med mackor, bullar och kakor, frukt och choklad. Maria passar på att bada. Kerstin yogar koncentrerat på huvudet. Kicki och jag pratar :-).

Efter en lång fikastund är vi åter på vattnet igen. Det blir en del surfning på vågor på tillbakavägen, men mestadels är det platt och lättpaddlat.

Vi ankommer Ladan efter en dag tillsammans. En dag som har givit mersmak. Ett stort tack till mina medpaddlerskor för en fin dag i solen!

Första   Föreg.   TURBERÄTTELSE 1868 (2048)   Nästa   Sista