Hem > Kalender > Medlemstur 2018-05-17 > Turberättelse

Turberättelse

Blöt tur i motvind Av: Lars S, Medlemstur 2018-05-17

Turberättelse Se alla turer (2048)
Dela på:

 
Större karta i separat fönster Distans: 16 km  

Det var sjö så fort som jag lämnat husarviken och satte kurs mot Ålkistan. Väl där så träffade jag en kompis från Brunnsviken. nelon imponerade och vi satte fart mot Strömsö. Det stänkte ordentligt och utan vågbrytare i vågorna så blev det blött. Vinden låg över 6m/s och i byarna så pep det ordentligt, ingen chans att tömma sittbrunnen genom länsen i sittbrunnen. 

Efter Strömsö gick vi ut på Stora värtan, mot Limpholmarna. Nu stod anklarna, stora delarna av underbenen och mer än halva fötterna under vatten. Som att sitta i en badbalja ungefär. Och det var ungefär då som jag insåg att det hade varit betydligt trevligare att ha ett par byxor som kunde hålla vätan borta, för det kunde inte våtdräkten!

Första gången som det har blivit kallt med våtdräkten, men för att kompensera för att det vara första gången, så blev det istället ordentligt kallt. 

Efter vårt mycket trivsamma samtal så sa vi adjö i Husarviken, innan han återvände till Brunnsviken, och jag tog upp Nelon och våtdräkten för torkning. 

Väldigt trevlig tur, trots vätan... 

Första   Föreg.   TURBERÄTTELSE 2012 (2037)   Nästa   Sista